Ahir llegeixo el titular:
“Primera condemna de presó a Espanya per lucrar-se amb descàrregues d’Internet“.
La sentencia tot i ser pionera. Justament marca la diferència entre dues accions ben diferents:
No és el mateix guanyar diners (ànim de lucre) per incloure o promoure a la teva web obres protegides amb drets d’autor sota propietat intel·lectual , que intercanviar arxius entre persones de forma individual, per tant compartir un obra amb sistemes com el P2P.
Així ho he expressat en alguna conversa amb membres de “la coalición“, crec que cal fer més efectiva la lluita contra aquestes webs, però aquesta activitat és diferent al fet que dues persones comparteixin una cançó o una pel·lícula amb sistemes com el p2p.
De la mateixa forma que quan comprem una pel.lícula, la podem deixar prestada a les nostres amistats, també podem organitzar a casa una trobada amb amics per veure aquest pel.lícula, la podem compartir. En canvi no podem fer un passi cobrant entrada o no la podem llogar, en aquest cas estaríem guanyant diners utilitzant una obra protegida amb drets d’autor amb propietat intel·lectual sense el permís del autor.
Article ELPAÍS:Primer condenado a prisión por lucrarse con las descargas de Internet.
Fotografia VIA: Chiquiworld.
VERSION CASTELLANO: Condena por lucrarse con descargas y P2P.
Entrades relacionades: Drets d’autor. Artistes. Internet. Oportunitats , Cinema espanyol i descarregues per internet, Transit a internet, propietat intel·lectual i drets ciutadans, Software libre: 5 propuestas para avanzar, Software lliure suposa apostar per la innovació. Entrevista a canarias7,Technorati tags: internet, politica, software libre, software, Linux, Open Source, e-government, e-administració, e-administración,software-libre, programari lliure , programari-lliure, Tags blogolaxia:software-libre, Software+Libre, e-administracion
Estoy muy de acuerdo con tu post. Una cuestión es el intercambio de archivos mediante P2P, o P4P (aunque de éste casi no se habla) y otra “montar un negocio” por alambicado y aparentemente neutro que sea el sistema. Confío en que la nueva ministra de cultura dé un impulso a la producción de contenidos en español, catalán, euskera, gallego, etc (que falta nos hace) y lo haga de la mano de la socieddad de la información, o sea de la sociedad del siglo XXI. Aprovecho para felicitarte por la gran tarea que estas haciendo.
Saludos
Molt important aquesta desambigüació. I més en els temps en que sembla que s’esta intentant criminalitzar l’ús de qualsevol sistema p2p. Un altre tema, també és la possible intenció o voluntat de lucre, habitualment posar publicitat a una pàgina sol generar ingressos només suficients per cobrir l’allotjament, per tant aquest punt també quedaria descartat.
Jo personalment només utilitzo torrent per descarregar versions de programes habitualment GNU (com ara els 5 DVD de Debian Lenny) i encara amb menys freqüencia, algun capítol d’una sèrie que m’hagi pogut perdre el dia de l’emissió (principi vídeo).
Encara queda molt camí per cambiar aquesta visió criminal que tenen molts sobre internet i el p2p.
Buscant, buscant he trobat un interessant article de David Bravo sobre aquesta notícia. http://www.filmica.com/david_bravo/archivos/009350.html
Me parece bien. Sinceramente.
Pero deberías preocuparte más no sólo por la SGAE y sus intereses.
Cerca de 200.000 personas tienen depositados sus intereses profesionales en la Ingeniería Informática en España. Son tus compañeros.
Sin Patentes, sin canon, sin derechos de ningún tipo…
¿Los tontos útiles de la sociedad española?
Europa tan cerca y tan lejos.
El PSOE tiene que reaccionar y recuperar masa social o el desastre será espectacular y de dificil reparación en muchos años.
L’aclariment de l’article de David Bravo és important.
La sentència es va poder aconseguir gràcies a l’autoinculpació del demandat.
Us recoman que llegiu l’article.
Pau.
Efectivamnete Pau, es estupenda al entrevista de David Bravo, en que explica por que se autoinculpo el denunciado: “En cierto modo sí, soy estudiante y por lo tanto no dispongo de las cantidades económicas necesarias para contratar una defensa especializada que pudiera garantizarme unos resultados en caso de seguir con el juicio. Además continuar con el juicio suponía que en la vía civil podía resultar culpable y se me podía obligar a pagar una compensación económica a la que tampoco podía hacer frente.
Me hubiera encantando defender mis intereses hasta el final y es por esto por lo que les deseo a todas las personas que están en mi misma situación y que puedan permitírselo, que no abandonen y que luchen por algo que nos influye a todos”
leer completa entrevista de David Bravo a webmaster de infopsp:
http://www.filmica.com/david_bravo/archivos/009353.html
Sobre el tema de las ingenierias informaticas, estoy trabajando y mucho en ello, y hay avances sustantivos.