El passat dissabte 6 de març vam celebrar la Jornada “Dones socialistes 2.0. Dones socialistes, activisme i política 2.0”.
Intentaré fer un relat / conclusions de les jornades utilitzant cites de participants a les jornades. La conclusió resum és que la política 2.0 vol dir més proximitat i participació de la ciutadania als processos públics i que cal generar emocions en política i la xarxa en permet connectar de forma directa per poder generar-les.
Mònica Geronés en va dir “les xarxes son poder, tenen poder i ens donen poder” i Sonia Ruiz va apuntar “ la xarxa és poder i també és política”
Les dones hem d’estar a la xarxa però, com? per a fer que?
Nuria Parlom ens va donar dos missatges:
“ presencia femenina si, activisme femeni si, però controlant els impactes”
“amb la web2.0 podem establir connexions inmediates i diferenciades per a teixir nous lideratges”
Per tant, la xarxa és una oportunitat per a les dones, la web2.0 i les possibilitats que ens dona de connexions, de comunicar immediatament i de diferenciar missatges ens permet teixir nous lideratges a través xarxa.
Volem fer política 2.0. Donaire va explicar que:
“la política 2.0 no significa digital, sinó una forma de fer política pròxima, ja sigui presencialment com a virtualment”. Va concloure: “la web2.0 i la practica de la política 2.0 utilitzant les tic’s permet feminitzar la política”
Jordina Freixenet : “ les dones socialistes a la xarxa hem de parlar drets i practicarlos i hem de transmetre valors“
Nuria Ventura: “les xarxa socials en permet arribar i escoltar a franja d’edats joves ( 15 a 25 anys) que d’altre forma no arribaria o escoltaríem el que diuen”, “hem de fer lobby a favor de la igualtat per la xarxa, però per això cal no només consumir continguts sino generar continguts“.
Raquel Querol ens va instat a publicar opinions pròpies, contra argumentar, crear comunitat i difondre materials del PSC
Bego Floria: “ que hem de pensar en construir la nostra identitat digital”, “per transmetre valors s’ha de fer amb missatges indirectes no directes”, “Cal fer interacció en positiu, la dialèctica a la contra fa molt soroll a la xarxa”.
Carme Sanchez: “fer activisme cohesiona a les dones del PSC personal i políticament” i també cohesiona a companys i companyes del PSC que segurament no tindrien relació directa.
En resum les idees claus d’aquest jornada són:
– La xarxa és una oportunitat per a les dones
– Fer activisme a la xarxa permet consolidar i cohesionar xarxes de dones que ens permetran actuar políticament, per exemple per fer avançar la igualtat
– No només hem d’estar a la xarxa, hem de practicar política2.0 que vol dir proximitat amb la ciutadania, una connexió més directa, parlar en primera persona,
– La xarxa ens permet adreçar-nos a les persones de forma individual, o per grups d’interes (joves, dones, ecologistes), podem segmentar els missatges.
Fotos a l’àlbum: Jornada Dones socialistes2.0.
Entrades relacionades:Jornada Dones socialistes 2.0 participació per la xarxa , Dones socialistes de Barcelona a la xarxa, La bretxa digital de gènere persisteix, Igualtat a la Societat del coneixement. Conclusions, Igualdad en la sociedad del conocimiento, Politica 2.0, proximitat amb la ciutadanía a la xarxa.
Technorati tags: blogs, Weblog, blog,bloc, bitacora, politica, e-government, e-participation, edemocracia, mujeres, mujer, dones, igualdad, dona, igualtat, feminismo, Feminisme, Tags blogolaxia: internet, politica, Mujer,
9 thoughts on “Dones socialistes 2.0: activisme i política2.0”