Deixar fora del parlament dels avenços tecnològics allunya la política de la realitat social. És la idea que m’ha vingut al cap en saber la reacció negativa del Bundestag davant l’ús d’un IPad per un diputat, Jimmy Schulz. Sembla increïble però al Parlament alemany també esta prohibit l’ús de mòbils i portàtils. L’ús del IPad no ha estat ben acollit i comissió d’Ordre i Funcionament decidirà quins mitjans digitals es poden utilitzar.
La qüestió és, es pot limitar l’ús de suports digitals? Es pot coartar la llibertat de les a utilitzar un suport determinat? Siguin folis, carpeta, ordinador, o llibreta … que cada persona utilitzi aquell que li sigui més pràctic, sinó perjudica a la resta.
Es tracta d’una reacció negativa d’algunes persones “desconnectades” davant les possibilitats de la tecnologia. Una reacció de por a allò desconegut, però també de vegades d’un intent de frenar els avenços, cert immobilisme (“que res canviï no sigui que el meu estatus quo canviï”).
L’aplicació de les tic’s a les empreses són una font de competitivitat, però també són una oportunitat per ser més eficients en l’àmbit públic i polític. Serveixen per acomplir millor la nostra funció, en el cas del parlament representar a la ciutadania. Està clar que les tic han suposat un gran estalvi de paper i temps d’accés a la documentació, aquests nous dispositius multipliquen aquestes possibilitats. També l’ús de la web 2.0 permet practicar la proximitat a distància.
La situació del Congrés és diferent, tenim ordinador a l’escó i telèfon mòbil amb connexió a Internet, i els utilitzem habitualment. Així, ho he explicat avui a “La Sexta. Notícies”. Davant d’aquest debat, aposto pel sentit comú, aplicar les tic per ser més eficients i apostar pels canals que ens permeten més proximitat i contacte amb les persones. Com és el cas de Twiter o Factbook, xarxes socials on membres del parlament comentem habitualment les sessions de control i alguns debats sobre temes que coneixem més.
Entrades relacionades: paritat.cat, #Diàlegs en xarxa. Compromís de Montilla, Politica 2.0, proximitat amb la ciutadanía a la xarxa,
Technorati tags: internet,Informática e internet, web, blogs, Weblog, blog,bloc, bitacora, politica, Blogging, e-government, e-participation, edemocracia, Noticias y política, Tags blogolaxia: internet, politica,
4 thoughts on “Bundestag, Ipad. Tic per eficiència i proximitat”