Pilar Portero va publicar ahir: Els polítics també es manifesten sobre #acampadasol i # nolesvotes, al bloc tu2is, que recull diverses opinions sobre el moviment #democraciarealya de diverses persones que tenim càrrecs públics (Carlos Trujillo (@ carlostru78), José Luis Ayllón ( @ jlayllon), Cristina Cifuentes (@ ccifuentes) i jo mateixa). La meva opinió sobre aquest moviment , sens dubte en contínua i ràpida evolució, és:
Va començar amb el # manifest de rebuig a la llei Sinde, una vegada aprovada va seguir amb el # nolesvotes, però ha anat mutant perquè en el manifest del #15m no es parla explícitament de drets d’internet. Inicialment han estat persones prescriptores d’opinió sobre drets digitals qui van iniciar la mobilització i les convocatòries, després s’han generat comunitats, com joves sense futur, i altres persones descontentes amb les retallades sanitaries en el cas de Barcelona. Respon a la manca de respostes i esperances que troben per part de la política i el rebuig al poder financer. (Resulta significatiu que el principi del manifest demana “futur digne”).
Quan fa unes setmanes vaig valorar la importància del # nolesvotes, algunes veus el menystenia perquè només s’estava considerant els fets presencials però crec que la gent més jove no necessita anar a manifestar-se. Expressar-se en la xarxa és una forma de manifestar-se. Són gent amb compromís amb altres formes d’expressar-se. Hi ha moltes persones en les xarxes que hi estan donant suport, més enllà de les concentracions.
Això si, m’ha arribat a l’ànima l’associació que fan de polítics i banquers. Sens dubte, la nostra funció i dedicació és un altra.
El que més m’agrada és que hi hagi rebel·lia, creació i participació. El que em fa pena és que siguin tan “antipolítics” més aviat antipartit, i també sembla anti organitzacions prèvies.
La gent jove no vol intermediació. Ja va passar amb Bolonia. Es tracta de la participació, individual i directa i canalitzada a través d’Internet, és un moviment en xarxa.
No tinc la resposta concreta de com solucionar la bretxa entre aquestes persones joves i representants polítics. Segurament es pot fer creant ocupació, però no només així. Cal aprendre a canalitzar la representació individual. Aplicar el open-govermment és urgent si volem tenir connexió amb els menors de 30. Cal que puguin opinar en tots els processos, durant els processos i amb poc temps.
Aquí podia llegir l’article complet amb totes les opinions:
Els polítics també es manifesten sobre # acampadasol i # nolesvotes
Per conèixer una mica més aquest moviment en xarxa és imprescindible seguir les etiquetes a twitter sense intermediacció: #Spanishrevolution, #acampadabcn, #acamapadasol.
Entrades relacionades:#15M manifestacions contra els poders, per reflexionar.
S’agraeix el gest de comprensió cap al moviment. És trist i patirem el resultat d’aquestes el.leccions, però penso que, veient el costat possitiu, és la ocasió perquè el PSC faci alguna cosa TANGIBLE en línia amb el que demana aquest moviment, però sobre tot els milions de gent que s’ha abstingut, ha votat nul, en blanc o a opcions minoritàries simplement perquè no troben qui els escolti. Si sou capaços de fer-ho, potser la tendència dels últims mesos, canviarà al vostre favor, i de pas, al de tots.