//
Llegiu el post

General

7 anys de bloc, nova etapa

 

Aquests dies vull celebrar amb vosaltres el setè aniversari d’aquest bloc, que va començar al setembre del 2005. En aquell moment els blocs es posaven de moda, es publicaven llibres sobre blocs com “LA BLOGOSFERA HISPANA. PIONEROS DE LA CULTURA DIGITAL”. Es convocaven esdeveniments i trobades de blocaires “ Blogs la coversacion” o “Evento Blog” a Sevilla.

L’evolució de la web 2.0 ha estat espectacular en aquests anys, i especialment les xarxes socials han aconseguit una gran participació de gran part de la societat. Aquest fet fa que algunes veus considerin que el blocs han passat a un segon pla i que la presència a la xarxa passa per les xarxes socials.

La presència a la xarxa d’una persona amb identitat pública o d’una corporació requereix presència a les xarxes socials, però la presència només a les xarxes socials no és una presència òptima.

Els blocs continuen esdevenint un espai imprescindible, especialment per a preservar la teva identitat digital a la xarxa i per reivindicar espais propis de llibertat d’expressió, qüestió que no garanteix les xarxes propietat de tercers o xarxes privatives. És ideal la combinació del bloc amb les xarxes socials.

Ara els blocs han esdevingut més espais per a reflexió que requereixen d’un cert espai, mentre que a les xarxes s’interactua més. De fet les persones que tenim bloc des de fa temps, hem comprovat com els debats que abans es produïen al bloc s’han traslladat majoritàriament a les xarxes on fas referència a les teves entrades al bloc. Us recomano llegir l’article: Por que tener un blog propio es importante.

Aquest seté aniversari he decidit renovar la imatge d’aquest bloc, optant per un model amb la informació més prioritzada.

  • A la pàgina d’inici trobareu a  l’espai central: el darrer post, les 5 entrades destacades, així com notes breus, a la columna central les darreres 10 entrades,així com la recerca al bloc per dates o temes, i a la columna de la dreta trobareu els continguts a altres espais 2.0 ( twitter, facebook, flickr, youtube).
  • He introduït pestanyes per oferir la informació de forma més clara i distribuïda, aquestes pestanyes son: sobre mi ( les meves dades biogràfiques), agenda ( on trobareu la meva agenda, segueixo apostant per que les persones amb responsabilitats fem pública la nostra agenda, com una aposta de transpanecia i de posibilitat de seguiment de la ciudadanía) i recomano ( aqui estan els meus blocs recomanats, he publicat algunes dels temes que segueixo a google reader, com son: Govern Obert, Igualtat & dones, BlocsTIC Coneixement & software lliure ) l’opció “Ver todos” et construeix una plana amb les darreres publicacions dels blocs d’aquest tema.

Debat

No comments yet.

Post a Comment

*

Lourdes a Twitter

Lourdes a Facebook

Videos

17/4/15 3:23pm

Instagram

Photos on flickr

Copyleft

Subscripció

Cada post al teu email

Entra email :