La primera bretxa digital de gènere, la que es refereix a l’accés a internet, disminueix tan lentament en els darrers anys que podem afirmar que s’ha estancat, mentre que la bretxa en la connexió habitual pateix un canvi de tendència i s’incrementa fins als 7,38 punts de diferència l’any 2012, tal com comentava a “Dones i internet (I). Invisibles per al govern”.
Cal analitzar no només la primera bretxa digital de gènere, sinó la segona, la que es refereix als usos, segons defineix Cecilia Castaño.
La bretxa digital de gènere destaca amb major grau entre homes i dones en usos com llegir les notícies, en una diferència de 10,2 punts; de 8,7 a l’hora de jugar o descarregar jocs, imatges, pel·lícules o música, i de 7,5 punts a l’hora d’escoltar la ràdio o veure TV a través de la xarxa.
En sentit contrari, les dones utilitzem més internet que els homes per a temes de salut (7,3 punts més) i de 0,9 punts per publicar continguts propis.
Les dones publiquem més contingut a internet que els homes, si bé estem 3,9 punts per sota a l’hora de tenir bloc o web. Aquestes xifres mostren el dinamisme majoritari de les dones a les xarxes socials, però en canvi, des de la perspectiva de gènere, hem de posar l’accent en que tenim més oblidada la nostra identitat digital, en no tenir un espai propi.
Posts relacionats:
Dones i internet (I). Invisibles per al govern
Usos d’internet de dones i homes
3 thoughts on “Dones a internet (II). Usos, la segona bretxa digital”