Demà participaré a la presentació del llibre soberanía.cat de Saül Gordillo a Madrid, participo amb l’ànim d’acompanyar al Saül en aquest aventura del seu nou llibre , coincidint amb el 10e aniversari del seu bloc, que va provocar la publicació d’aquest llibre. Durant aquests anys ha fet reflexions entorn la política 2.0, un tema que tenim d’interès en comú, així com els canvis que provoca internet a les organitzacions.
Sobirania.cat realitza una doble crònica, per una banda de l’evolució d’eines i espais per l’activisme polític, així com del moviment independentista, i de la relació i sinergies entre tots dos, d’aquí el títol : Sobirania.cat; i la seva tesi principal que el moviment independentista no tindria l’abast actual sense internet, tesi que comparteixo.
“el relat mes complet sobre el paper del ciberactivisme en l’articulació de la revolta democràtica que ha fet possible èxit independentisme a Catalunya” afirmen al pròleg Marín i Tresserras. Un tret comú d’altres “revoltes democràtiques” la seva dimensió o existència s’expliquen amb les xarxes, com el #15M o les primaveres àrab.
Comparteixo que el concepte de ‘revolta democràtica’ és una part de l’origen de les actuals adhesions al sobiranisme. Donat que ha canalitzat l’onada de malestar democràtic iniciat al 15m que a la resta de l’ estat s’articula a “podemos”. A Catalunya molta gent ha optat per una país Nou, amb noves institucions. En aquest sentit el moviment independentista amb la bandera de “dret a votar” ha aconseguit aglutinar i generar il•lusió en un projecte de futur en un moment de crisis econòmica i política.
Aquestes i altres mirades sobre sobirania.cat demà 29 d’octubre al Centre Cultural Blanquerna a Madrid.
Hi there, its fastidious post on the topic of media
print, we all understand media is a fantastic source of data.