La setmana passada vaig visitar change.org per impulsar la comunicació amb la ciutadania mitjançant el meu perfil a change.org. Vaig conèixer més a fons aquesta comunitat, i les seves possibilitats per a poder interactuar i respondre a demandes de la ciutadania.
Aquest estiu vaig crear el meu perfil a change.org, després l’analitzar quines avantatges tenia per a un càrrec públic que ja te bloc i esta a diverses xarxes socials ( twitter, youtube, instagram …) estar a aquesta plataforma. Cal també estar a change.org per que moltes persones promocionen les seves demandes a aquesta comunitat.
La filosofia és clara: estar present allà on la gent formula les seves demandes. A change.org es creen moltes iniciatives ciutadanes i d’activisme, es tracta d’una gran plataforma on promoure les teves demandes per aconseguir suport d’altres persones. España és el país amb més proporció d’internautes que estan a change.org del mon, el 15%, més de 5 milions de persones, a aquesta plataforma s’han adreçat més de 12 milions de signatures a diversos ministeris.
Change .org va llançar fa uns mesos un nou servei, Decision Makers, la primera eina que permet a les persones signants d’una petició parlar directament amb qui pren una decisió.
Governs o càrrecs públics podem crear el nostre perfil a change.org, d’aquesta forma aquelles persones que publiquen una petició la poden adreçar a una institució ( ajuntament, govern autonòmic, ministeri …) o un càrrec públic ( regidor o regidora o diputat o diputada en concret. ( change explica com funciona DEcision Markers)
A Decision Makers esta el meu perfil com a diputada al congrés: Lourdes Muñoz. Em podeu adreçar les vostre peticions si creieu que és competencia del congrés, tant a mi o altres diputats o diputades presents la la plataforma. Nosaltres podrem vehicular la vostra demanada ciutadana fent una iniciativa al congrés, podem impulsar diverses iniciatives: pregunta al govern, proposició per que impulsi una iniciativa pública o modificació d’una llei.