Aquest 28S, el dia internacional de la salut sexual i reproductiva, no afrontem una commemoració més dels drets de les dones en aquest àmbit, aquest any hem de sortir al carrer per no retrocedir en els drets assolits als darrers anys davant l’amenaça de la contrareforma del ministre Gallardón.
Aquest retrocés en els drets de les dones i de la societat que coneixem a cop d’ ‘anunci interruptus’ és especialment regressiva i lesiva perquè –segons s’ha anunciat- fa servir criteris morals i no de salut. Per començar, elimina el model de terminis pel qual una dona pot interrompre l’embaràs i prohibeix l’avortament eugenèsic (per motius de malformació del fetus).
L’actual llei de salut sexual i reproductiva contempla aquest model de terminis per tal de no criminalitzar a les dones que decideixen interrompre l’embaràs durant les primeres setmanes de gestació. És a dir, es tracta d’una consideració mèdica i no moral.
Aquest 28 de setembre de 2013 hem de defensar de nou que les dones que decideixen avortar no són criminals.
Hem d’interpel·lar als qui volen eliminar aquesta opció legal: Per què volen continuar castigant penalment? Per què volen continuar criminalitzant-les?
Una contrareforma que perjudica a les dones amb menys recursos, com va explicar recentment la plataforma “nosotras decidimos”: 100.000 dones estarien abocades a un avortament clandestí segons la normativa que proposa el PP
Des de la plataforma #nosaltresdecidim donem suport a les activitats convocades a Catalunya per la plataforma dret al propi cos el dissabte 28 de setembre sota el lema “#SOSdret al propi cos, jo decideixo, jo desobeeixo”.
posts relacionats: