S’ha fet públic un vídeo que demostra que Bush i el seu govern sabien, abans que arribés l’huracà Katrina a New Orleans, que moltes persones no podien sortir de la ciutat. Així doncs es demostra que va mentir ja que prèviament havia afirmat que el Govern es trobava totalment preparat. Ja s’ha demanat una investigació al respecte.
Fa pocs dies el Congrés va denunciar 90 errades a la gestió del Katrina quan va presentar l’informe de la comissió d’investigació. L’informe final conclou amb dures afirmacions:
“Katrina va ser un fracàs nacional, una abdicació de les més solemnes obligacions amb el bé comú”
“la passivitat va provocar el major dels mals”
“la falta d’iniciativa va costar vides, va prolongar el patiment”
El control democràtic funciona als EEUU. Però a més a més de que el Congrés culpi al govern del desastre humanitari … . Tindran alguna iniciativa per millorar la greu situació actual?
L’informe “L’estat de New Orleans en números 6 mesos després de l’huracà Katrina” és clar: la ciutat no avança. No hi ha prevista inversió pública necessària per la reconstrucció. Conté moltes dades : de les 434.216 cases que hi havia abans de l’huracà, aquest en va deixar inhabitables 207.000, ara només hi viu 1/3 part de la població prèvia, de les 21.000 cases prefabricades necessàries la FEMA només en te previst instal·lar 3000, la previsió és que un 80% de les persones negres no podrà tornar, 3200 persones encara estan desaparegudes …
Hem trobat a this American life la transcripció d’un programa de ràdio centrat en el testimoni de persones que van quedar atrapades aquells dies a New Orleans. Una dona que va estar al Centre de Convencions explica el patiment de milers de persones que van acabar pensant que volien que morissin …La Denise Moore descriu la situació putrefacte del centre, com les persones que estaven/estàvem atrapades van sentir-se maltractats per la policia: feien fer files periòdicament per autobusos que no vindrien mai, no els donaven aigua, no els deixaven marxar, no els protegien … i van acabar pensant que volien que morissin. Ashley Nelson, descriu com ell i la seva família es va sentir atrapats a la ciutat, i lo impressionat que va quedar de que ningú vingués ni a evacuar-los ni a ajudar-los, la seva sensació :“era el nostre propi govern que ens havia traït” tot i escoltant declaracions afirmant que feien una bona feina quan el que passava era que la gent s’estava morint…
Si voleu seguir la situació i noticies a New Orlenas us recomano: L’observatori de la reconstrucció , Neo Orleans Tranformational Vision i VLOG FLUX . Per acabar una reflexió del nord-americà ARTHUR SCHLESINGER JR. ” ¿Un nuevo Comité Truman? ”
Entrades del Bloc relacionades:
- Katrina (versió català)
- Katrina (versión castellano)
- L’experiència a New Orleans: una oportunitat de reflexionar per a la política
- Compartint impressions sobre el Katrina amb un escriptor de New Orleans
- 12 consells en una situació de catastrofe, de James Nolan
- Bush ni va anomenar a New Orlenas al discurs de l’estat de la Unió i milers de persones es poden quedar sense casa.
Technorati tags: Noticias y política, Sociedad, Katrina, Catastrofes, Societat, Katrina, New Orleans, Noticies, USA , Bush
Tags blogolaxia: Bush, democracia, noticias,politica
Lo primero pedir disculpas por salirme del tema de este artículo.
Como buena conocedora de las nuevas tecnologías por su profesión de informática, quisiera hacerle partícipe de la inquietud de la comunidad internauta ante la propuesta de Ley de Propiedad Intelectual que pronto llegará al Congreso para su aprobación.
Esta Ley establece un canon sobre soportes digitales por copia privada de obras con derechos de autor, de cuyo pago no se exime a la Administración. Considerando este gasto como injusto y supérfluo para el contribuyente, le agradecería leyera la siguiente carta al respecto:
http://pululante.bitacoras.com/archivos/2006/03/02/carta-en-contra-del-canon-de-la-lpi
Gracias por su tiempo.