Juntament amb l’Elisenda Malaret i en Carlos Corcuera soc ponent de la llei d’accés electrònic a les administracions. El seu objectiu és garantir que les persones es pugin relacionar electrònicament amb les administracions públiques i regular els seus drets en aquest àmbit.
Com a grup parlamentari ens hem reunit amb col·lectius que ens han fet arribar aportacions com son la Comissió de llibertats e Informàtica i Hixpalinux.
Hipalinux ens aporta una sèrie de propostes per tal de garantir que les persones no tinguin que utilitzar o comprar un determinat software per relacionar-se amb les administracions en la línia de la pnl aprovada al Congrés. Hem d’ajustar alguns articles amb aquests objectius. Estem acabant de trobar una redacció alternativa a l’expressió “ estándares internacionalmente reconocidos”.
Technorati tags: Noticias y política, internet, politica, Informática e internet, web, TIC, sociedad información , tecnologia, adsl, yotube, video Tags blogolaxia: web,sociedad,noticias, informatica, youtube
Eso esta muy bien, pero más importante es que se regule y se den atribuciones a los Ingenieros e Ingenieros Técnicos en Informática, y que el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio se reuna con los Colegios Profesionales de Ingenieros en Informática, no ir a las reuniones esta muy mal:
http://www.ingenierosdeprimera.com/node/501
Los “estándares internacionalmente conocidos” pueden ser el PDF/A (http://en.wikipedia.org/wiki/PDF/A) o el OpenDocument, que son estándares ISO.
Como dicen los criterios SNC del MAP (http://www.csi.map.es/csi/pg5c10.htm):
“Se deben utilizar normas y estándares, disponibles públicamente, de derecho y especificaciones públicas libres de royalties y patentes”.
Desde luego nunca el formato Word Perfect, Word o similares.
Actualmente OpenOffice está a disposición de cualquiera, para diversos sistemas operativos y puede generar documentos en OpenDocument.
En todo caso la pregunta es ¿por qué aún no se usa OpenOffice DENTRO de la administración?
Els “estàndards internacionalment coneguts” poden ser el PDF/A (http://en.wikipedia.org/wiki/PDF/A)/A) o l’OpenDocument, que són estàndards ISO.
Com diuen els criteris SNC del MAP (http://www.csi.map.es/csi/pg5c10.htm):
“S’han d’utilitzar normes i estàndards, disponibles públicament, de dret i especificacions públiques lliures de royalties i paleses”.
Des de després mai el format Word Perfect, Word o similars.
Actualment OpenOffice està a la disposició de qualsevol, per a diversos sistemes operatius i pot generar documents en OpenDocument.
En tot caso la pregunta és per què encara no s’usa OpenOffice DINTRE de l’administració?