Dijous passat vaig participar a l’acte organitzat pel Centre Tecnològic de Catalunya, vaig compartir taula amb Manel Sarasa (Conseller Delegat d’Openbravo) i Josué Sallent (Director General de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat), sota el títol: Evolució dels models de negoci dins la indústria del programari.
Un acte prou interessant on van participar moltes persones del sector TIC de Catalunya. Després varem sopar amb els socis del Centre Tecnològic, on vam debatre més informalment.
Algunes notes sobre la meva intervenció:
Les polítiques públiques han d’apostar per una societat del coneixement que permeti l’accés de totes les persones a aquest coneixement. La nova era digital, els canvis socials que estan produint, provocats especialment per la gran xarxa que és Internet. A diferència de la matèria que està construïda per àtoms, els bytes no es perden, circulen i es reutilitzen constantment.
La societat postcapitalista és una societat del coneixement i qui tingui coneixements de gestió sobre els processos, té la producció, en qualsevol lloc del món interconnectat. No podem seguir analitzant la realitat amb paràmetres i anàlisis econòmics segons la societat antiga, la societat industrial basada en l’intercanvi de bens materials. Abans era la economia de l’escassesa. L’era digital ja no és la de l’intercanvi de l’escàs. Es redueixen els costos de distribució i de reproducció.
Una paradoxa: el PC és un model de hardware obert, per això el sistema operatiu Windows pot funcionar sobre tots els PC’s. Si el hardware no fos obert, un sistema operatiu tancat no podria haver arribat al 90 % d’ ordinadors. Alguns dels beneficis que apuntava un recent estudi sobre l’impacte econòmic del SL en l’economia i la innovació en la UE: El programari lliure pot promocionar la creació de més PYME i llocs de treballs gràcies a que proporciona un entorn de desenvolupament qualificat valorat pels empleadors/ i que reté localment un major percentatge del valor afegit.
Algunes iniciatives polítiques de promoció del programari lliure de la passada legislatura són: aprovació de la proposició no de llei de promoció del programari lliure, creació del CENATIC, la llei d’ accés electrònic dels ciutadans als serveis públics que aposta per fomentar l’adopció d’estàndards oberts per part de les administracions Públiques i la LISI que aposta per la societat del coneixement. L’última legislatura ha estat la de l’avanç dels drets civils, aquesta nova legislatura és la de desenvolupar i aplicar efectivament aquestes lleis.
En “la conversa” que es produeix en la Web 2.0, la interacció entre persones expertes en temes TIC’s i les persones que prenem decisions en l’àmbit polític , poden crear sinergies per prendre millors decisions.
INTERVENCIO SENCERA
FOTOS ACTE
version castellano: Centro Tecnológico. Software libre y Economía
Entrades relacionades:Software lliure suposa apostar per la innovació. Entrevista a canarias7,No debería ser tan difícil poder elegir software con libertad!,Entrevista en Publico sobre la lisi,E-verano. Polítiques públiques de software lliure
Hola! qué tal? Te quería recomendar una página que encontré y que la verdad me pareció muy buena. Es una página que la configurás tu mismo, podés cambiarle el fondo de pantalla, agregarle contenido y pestañas. Te registrás gratis y personalizás la página a tu gusto, dejándola como más te guste.
Espero que te sirva como me sirvió a mi.
Saludos!
Te dejo el link: http://www.sitioinicial.com/