Aquest cap de setmana he participat al Foro Internacional de Cultura Lliure, vaig estar presencialment tot el divendres, i la veritat vaig poder gaudir de ponents molt interessants. Al seu twitter trobareu un bon resum dels debats.
La ?Foundation for a Free Information Estructure, ha elaborat un esborrant de la carta de drets de usuaris i usuàries de telecomunicacions, que ha estat un dels temes a debat. L’esborrany de carta conté 5 punts, aquí us deixo el resum ( aquí podeu veure l’esborrany complert):
1) Les persones tenen dret que el tràfic de dades rebut o generat no sigui manipulat, modificat, bloquejat, desviat, prioritzat o retardat, en funció del tipus de contingut, del protocol, l’aplicació utilitzada, de l’origen o de la destinació de la comunicació, ni de qualsevol altra consideració aliena a la seva pròpia voluntat.
2)Les persones tenen dret a accedir a continguts, a executar aplicacions i usar serveis de la seva elecció, així com a connectar dispositius a la Xarxa, sense més restricció a la seva interoperabilitat que aquella que estableixin les lleis.
3) Les persones tenen dret a un servei universal de connexió a Banda Ampla segons les normes internacionals (*ITU-I 113), que existeixi més d’un proveïdor (públic o privat) i que l’oferta d’aquest servei de Banda Ampla no estigui vinculada a l’adquisició d’altres productes o serveis.
4) Les persones tenen dret a la lliure disposició de la ciència, la cultura, el coneixement i les tecnologies propietat de les institucions públiques.
5) Les persones tenen dret a relacionar-se amb les Administracions Públiques per mitjans electrònics mitjançant protocols, interfícies i formats que siguin estàndards oberts tenint aquesta activitat administrativa perfecta validesa i seguretat jurídica.
He corregit aquests paràgrafs per que estiguin en llenguatge no sexista, per que espero que aquells que promouen aquests drets estiguin pensant en ciutadans i ciutadanes.
La Carta europea de drets de usuaris de Telecomunicacions és fonamental, ja que com molt bé diu Juan Varela:
“El progreso y la innovación tecnológica modifican los hábitos sociales, políticos y económicos, y es por eso que las normas y leyes deben adaptarse para seguir manteniendo los derechos de los ciudadanos en las nuevas circunstancias.
En este momento, es necesario asegurarse de que en la Era Digital se garantizan las condiciones necesarias, para que los ciudadanos sigan disfrutando de sus derechos fundamentales, sabiendo que una gran parte de sus actividades sociales, profesionales, culturales, comerciales, financieras, políticas o educativas, son realizadas telemáticamente mediante medios digitales y en redes como Internet.“
Entrades relacionades:Carta Europea de drets usuaris de Telecomunicacions, FISL 10. Foro internacional de Software libre, Trobada amb el President Lula al fisl10,
Versión castellano: ” Carta Europea de Derechos de usuarios y usuarias de Telecomunicaciones“.
Technorati tags: internet, politica, software libre, software, Linux, Open Source, e-government, e-administració, e-administración,software-libre, programari lliure, programari-lliure, Tags blogolaxia:software-libre, Software+Libre, e-administracion
1 thought on “Carta Europea de drets usuarisi i usuaries de Telecomunicacions”