Avui celebrem el dia d’internet, oficialment reconegut per Nacions Unides com Dia Mundial de la Societat de la Informació i Telecomunicacions. Ja he llegit varies felicitacions , però no vull deixar de dessitjar-vos:
Feliç dia d’internet!!
El Dia d’internet hem de posar l’accent en els drets de la ciutadania a Internet, els ciberdrets per tant aplicar els drets de sempre a internet, i protegir nous drets de ciutadania com són: l’accés a internet a un velocitat òptima per un preu assequible, la neutralitat de la xarxa o el dret a escollir quines aplicacions informàtiques utilitzes per relacionar-te amb les administracions publiques.
Voldria destacar dos fets d’aquest dia d’internet 2010:
L’acte institucional del Dia d’internet al senat on es lliuraran els Premis 2010 de l’Asociació d’Usuaris d’Internet que farà un reconeixement a Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ex-presidente d’Extremadura, per la seva tasca en defensa del software libre, la neutralitat en internet i els drets de la ciutadadania en la gestió dels drest d’autor. Un reconeixement just, a qui no només defensa amb paraules els drets a internet, sino que va ser pioner implantant software lliure a Extremadura.
M’ha agradat especialment el Manifiesto del PSOE de Extremadura con motivo del día de Internet, ja que a més a més d’apostar per una administració electrònica propera a la ciutadania, un govern obert , alfabetització tecnològica, software lliure com a element de la nova cultura de la col·laboració i el desenvolupament d’un teixit empresarial basat en les TIC, reconeix el valor de l’ètica hacker, diu:
“Internet ha cambiado la sociedad en todo su conjunto: la forma de trabajar, la forma de relacionarse, la forma de comprar, la forma de informarse, etc. Ha permitido la aparición de nuevos valores, como la Ética Hacker, en la que los ciudadanos comparten colaboran y trabajan por el bien común.”
La etica hacker és una nova ètica sorgida dea a les comunitats virtuals que es resumeix:
“l’accès lliure a la informació i en que la informàtica pot millorar la qualitat de vida de les persones“
Va ser definida per Pekka Himanen com:
“al centre de la nostra era tecnològica es troben unes persones que s’autodenominen hackers. Es defineixen a si mateixos com a persones que es dediquen a programar de manera apassionada i creuen que és un deure per ells compartir la informació i a programari lliure. Cal no confondre’ls amb els crackers, els usuaris destructius amb l’objectiu és el de crear virus i introduir-se en altres sistemes: un hacker és un expert o un entusiasta de qualsevol tipus que pot dedicar-se o no a la informàtica.”
El socialisme en l’era de la societat en xarxa i del coneixement , si vol mantenir els seus valors i adequar-los a les noves realitats socials ha d’apostar no només per l’accés a internet, sinó també per les tecnologies obertes com a garantia de la llibertat del segle XXI i les opcions de crear en obert ( copylef, creative comnons …), compartir com a opció per a promoure oportunitats entre el conjunt de la ciutadania.
Entrades relacionades: Dia d’internet, socialistes per internet lliure, oberta i participativa, Dia d’internet amb humor , Dia internet. La Generalitat aposta per la web2.0 i compartir informació ,
Technorati tags: Noticias y política, politica, mujeres, mujer, dones, igualdad, dona, igualtat, feminismo, Feminisme, blogs, Weblog, blog,bloc, bitacora, Informática,TIC, web 2.0 , youtube, video , dia internet, 17 mayo, Tags blogolaxia: noticias,politica, Mujer, internet, web, Blog, weblog, youtube
Felicidades por seguir defendiendo el software libre, el conocimiento libre y las tecnologias abiertas.
Pero debo decirte que el gobierno socialista, precisamente, no esta haciendo bandera de estos temas, como esperamos muchos militantes que hiciera, y como debería hacer si realmente se hiciera una reflexión progresistas sobre las políticas de sociedad de la información.